Brooks Caldera

Omkring “testen”

Jeg har haft mulighed for at prøve Brooks Caldera over cirka en måneds tid. Har løbet små 100 km i dem fordelt over primært trails – både singletrack, tørre skovstier, mudder, sten samt på asfalt.

Bekskrivelserne vil bære præg af hvordan mine fornemmelser har været af skoen. Deciderede facts kan findes her.

 

Førstehåndsindtrykket

Da jeg først fik skoen i hånden tænkte jeg at det lignede en temmelig robust sko. Ikke en let sko, ej heller voldsom tung. Vejede den på min vægt til 320 gram – størrelse 44.5.

Den virker som om den er gjort klar til nogle solide tæsk. Snuden er ekstra forstærket samt indersiden med at lille lag plastik/gummi.

 

caldera6

 

 

Profilen af sålen virker ikke voldsom, så inden brug vil jeg mene at den egner sig bedst til de tørre stier.

 

caldera5

 

 

I brug

Vi har her at gøre med et par rigtig rummelige sko som virker komfortable. Man ligger straks mærke til selve hælen (bunden) på skoen. Første fornemmelse er at man står på en blød tennisbold. Når først man sætter i gang med at løbe, mærkes dette dog ikke så markant. Brooks har lavet en sål som efter sigende skulle “bounce” lidt energi tilbage i selve løbet. Det fornemmes også som en lille tilbagetryk ved brug. Om det har effekt eller ej kan jeg ikke sige.

 

caldera1

 

På tørre stier, sten og grus virker skoen i sit es. Samtidig føles den også rigtig god på asfalt. Selvom der er relativ meget skum i bunden (25-21 mm og dermed 4mm drop) virker det som om der er god kontakt til underlaget. Jeg var i hvert fald i testperioden ikke bange for at vrikke om.

 

På de lidt mindre, lidt mere fugtige og mudrede samt tekniske stier virker skoen en kende klodset og man skøjter relativ let rundt. Ikke et kæmpe problem, men noget der skal tænkes ind i forhold til hvad skoen skal bruges til.

 

caldera2

 

 

Anbefaling/vurdering af skoen

De udstråler at de skal bruges til at løbe langt i. De er komfortable, relativ lette og gør det generelt godt på tørt underlag. Fødderne bliver ikke trætte i dem. Derudover fungerer de også godt til løb på almindelig landevej. Derfor en god transportsko eller ultrasko til løb i stenede områder.