En familiefars dilemmaer

Når jeg løber marathon, tager det som regel omkring de 4 timer. Jeg bor i Horsens, og har som oftest mindst en times kørsel til nærmeste løb. Når jeg skal af sted, er det sommetider med en vished om, at min bedre halvdel står med tre unger mellem 1 og 7 år alene. Ikke at det er noget hun nævner, for hun er egentlig ret fleksibel i forhold til at lade mig komme af sted. Så med hendes velvilje, lykkedes det mig sidste år at få løbet omkring 2000 km, hvilket trods alt lander på lige i underkanten af de 40 km om ugen, som er det jeg gerne vil ramme.

For én ting er at få struktureret en weekend, hvor jeg skal ud og løbe. En anden ting er at motivere sig selv til at få løbet en mørk torsdag aften i regnvejr, med visheden om vasketøj, madpakker og andet der følger med at have små børn. For jeg har flere gange, specielt i de kolde vintermåneder mens det er rigtig mørkt, haft svært ved at komme af sted, og er i stedet endt i sofaen med en gang Netflix og vasketøj. Tre uger med 20 km om ugen, har det dog på forunderlig vis med at bide mig i røven, når jeg så vælger at skulle løbe 42km i den fjerde. Men nogle gange må man lære det på den hårde måde, og smerte kan åbenbart godt være en motivationsfaktor for nogle.

Med denne blog vil jeg forsøge, at skitsere nogle af de dilemmaer jeg render ind i, i mit forsøg på at få løbet det jeg gerne vil og samtidig kunne nyde min familie. Desuden håber jeg, bloggen kan være et redskab der kan motivere mig til at komme af sted, selv når vejret er mindre spændende.

Derudover vil jeg i næste indlæg komme med en beretning om, hvordan jeg kom i gang med løb og om min oplevelse af fællesskabet omkring løb.

Mål for året:

Samlet antal km: Jeg vil gerne runde de 2000 km i år, hvilket jeg lige netop missede sidste år.

Løb: Sidste år var mit første hele år med marathon, og jeg fik løbet 12. Det antal skal også, som minimum, rammes i år.

Indtil videre har jeg løbet Dr. Nielsens vinterhygge marathon og Rydså “Matador” marathon i år. Næste løb i kalenderen er Fruens Bøge d. 28/3, men nu må vi se hvilke muligheder der byder sig.