Halvmarathon gone wrong..

I min træningsperiode op mod H.C Andersen Marathon (www.hcamarathon.dk) i oktober måned, havde jeg tilmeldt mig et halvmarathon i Christiansfeld. Et lille lokalt løb som blev afholdt i forbindelse med byens vinfestival. Jeg havde vundet løbet forrige år på halvmarathon distancen for kvinder og havde derfor modtaget en fribillet til dette års løb (www.christiansfeld-loebeklub.dk). Halvanden måned inden løbet havde jeg deltaget i mit første marathon i København, som jeg gennemførte i tiden 3 timer og 47 min. Løbet i Christiansfeld var derfor den første længere distance jeg skulle ud på efter mit marathon og samtidig den første længere tur i mine nye Brooks Pure Cadence løbesko, som skulle testes af inden H.C. Andersen Marathon i oktober. Forud for løbet var jeg spændt, men jeg var klar på at give den fuld gas, da min form (på trods af lidt for meget grillmad) var på toppen!

Siden sidste års løb i Christiansfeld var jeg kommet i betydelig bedre form og min ambition med løbet var derfor, at slå min PR (personlig rekord) og komme ind i tiden 1 time og 30 min. Løbet tog dog en uventet drejning og i stedet for at løbe de magiske 21,1 km., kom jeg og to andre løbere ud på 28 km. og var derfor først i mål efter 2 timer og 9 minutter..

droplet-161679_640  På løbsdagen stod det ned i stænger og da ruten kun var markeret med blå spray pile, var flere af pilene visket ud og ruten var derfor meget utydelig. Dette medførte at jeg og et par andre løbere, drejede af det forkerte sted og kom ud på de forkerte stier. De ekstra kilometer var selvfølgelig ærgerlige, da jeg havde sat næsen op efter, at slå min personlige rekord på halvmarathon distancen, men da løbet ´kun´ var træning op mod H.C Andersen Marathon i Odense, var det egentlig udmærket at komme ud på en længere rute.

normal_ian-symbol-light-bulbEfter løbet har jeg tænkt meget over, hvad der skulle være gjort anderledes, så jeg ikke var løbet forkert. Jeg er kommet frem til den konklusion, at det er vigtigt, at man som løber ikke bare følger efter de øvrige deltagere, men at man husker at bruge sin sunde fornuft og er ekstra opmærksom på pile, skilte og markeringer, når vejret er dårligt og man deltager i et mindre løb, hvor bemandingen på ruten er minimal. Hvis uheldet endelig sker og man farer vild (ligesom os), er det vigtigt at man forsøger at bevare roen og den positive tankegang i stedet for at blive negativ og opgive løbet. Da det gik op for os, at vi var løbet forkert og vi stod midt i skoven, i mørke og med regnen sivende ned af os, gik der da også mange bitre tanker gennem hovedet, da ens mål med løbet nu ikke kunne realiseres. Jeg fik dog hurtigt sagt til mig selv, at jeg skulle se det gode i det dårlige og få det bedste ud af løbet, da intet jo er så dårligt, at det ikke er godt for noget 🙂

thumbs-up-clip-art-104499 På trods af den uheldige oplevelse, er jeg dog klar på at stille op til næste år, dog med mere forberedelse og måske med en gennemgang af ruten inden start. På den måde sikrer jeg mig i hvert fald, at det ikke er mig der farer vild og hvis alt går vel, kan jeg forsøge at lave en ny PR, der forhåbentlig er endnu bedre!

 

12166779_10153795558954587_1276044142_n

Halvmarathon til Herning Nordea Løbet i 2014