kompression strømper

Kompressionsstrømper, der indkapsler lægmusklen i elastisk stof, er blevet almindeligt tilbehør hos løbere, der skal ud på længere ture. Ideen bag de stramme strømper er, at de letter tilbageløbet af blod fra benmusklerne, og at det har en effekt på såvel løbepræstation som på restitution.

img_1925

Jeg har været så heldig at få lov til at teste et par kompressionstrømper fra www.zestfulcompression.com/da/

Jeg er en løber som ofte får krampe ved længerevarende løb eller ved høje temperaturer. Så kompressionstrømper kunne måske være løsningen for mig.

Jeg har dog ikke altid været fan af kompressionstrømper fordi de har haft en tendens til at klemme mine tæer sammen. Men da jeg får strømperne på fra zestful føles det helt anderledes end ved andre kompressionstrømper jeg har prøvet. Tæerne føles helt frie som om man havde bare tæer.

img_1912

Når man får strømpen på føles den stram omkring læggen og man kan tydelig mærke det let opstrammende op af læggen. Jeg har god erfaring med at have kompressionsstrømperne på 1 times tid før og efter løbesessionen.

Der er mange holdninger til effekten af kompressionstrømper. Nogle studier viser at kompression strømper kan have stor betydning for udholdenhed og løbeøkonomi. Mens andre studier ikke kan påvise nogen sammenhæng. Jeg synes personlig at der er en stor psykologisk effekt i at løbe med kompressionsstrømper. Kompressionsstrømperne giver mig en følelse at læggen får ro, og jeg har ikke oplevet kramper med kompressionstrømper.

Under de løbeture hvor jeg har testet strømperne fra zestful har jeg haft følelsen af at min lægmuskel har fået den nødvendige støtte til at kunne få ro til at arbejde hurtigt og effektivt. Jeg skal dog ikke kunne sige om det har givet mig en bedre løbeøkonomi eller udholdenhed.

Alt i alt er jeg overrasket over kompressionstrømperne fra zestful. De er behagelige at have på og kompressionen virker effektiv. De er helt klart min fortrukne kompressionsstrømper

img_1913