,

Thy Trail Marathon 2017

Indledning

Foråret nærmer sig men inden det kan blive rigtigt forår er det tid til Thy Trail Marathon. Løbet er blevet er blevet en tradition hvor det er nu er min 4 deltagelse og 3 forsøg på marathondistancen. Det er vigtigt for mig at nævne at Thy kalder sig Danmarks Barskeste Marathonløb.

Løbet forgår i Nationalpark Thy i klitheden på de små stier, i klitterne og på stranden. Dette skulle være noget anderledes end de tidligere løb jeg har været med til, men der kommer mere om dette senere

Forberedelse

Det kan være svært at vide hvordan man skal forberede sig til et marathonløb. Det måske ekstra svært at forberede sig til Thy da man ikke ved hvad løbet vil bringe.  Jeg har i mine forberedelser forsøgt at få nogle rimelige ture ind og ikke være bange for vandpytterne undervejs.

Jeg har taget turene i skovene på de våde og smattede skovveje om aftenen og i regnvejr. Det er turene hvor jeg kunne blive beskidt og få våde fødder jeg nød mest.

Udstyr

I min optik er udstyret noget som kan hjælpe dig videre hvis der er krise undervejs. Desuden kan det forkert udstyr også gøre at man ikke kommer igennem et løb hvis det sidder forkert eller spænder de forkerte steder.

Det kan godt være at det er nemt at komme i gang med at løbe, men derfor er det ikke nødvendigvis billigt at blive ved med at løbe. Jeg har testet forskelligt udstyr og er kommet frem til dette til Thy.

thy1

Det ovenstående viser mit udstyr for dagen

Tøjet

Inov8 mudsock i merinould
Icebreaker long sleve i merinould
Jeg har erfaret at merinould er rigtig godt når det bliver vådt og derfor er valget faldet på dette til inderlag og strømper
Fusion long tight pocket
Omkring benene er jeg blevet en stor fan af fusion da jeg godt kan lide lommerne på lårene.
Craft(vestas) t-shirt
Inov8 Race elite shell
overlaget på kroppen bestod af en standard løbe t-shirt og en Inov8 Race elite shell.

Tilbehør

Thy Buffs
Jeg valgte at bruge en Buff istedet for en hue hvilket fungerede ganske fint
GripGrab handsker
jeg benyttede gripgrab hansker hvor der er mulighed for at trække et stykke stof over så handskerne fungere som luffer.
Inov8 Race ultra vest
Til energi benyttede jeg min Inov8 vest hvor jeg er glad for de forskellige lommer som giver mulighed for at både have telefon og nøglen til bilen med uden det genere.
Altra Lone Peak
skovalget blev Altras Lone Peak da jeg syntes disse giver et godt greb og der er god plads til tæerne

Energi

Tailwind packs
Da jeg tidligere har haft problemer med energi og vædske undervejs valgt jeg denne gang at benytte Tailwind i pakker som blandes op i vand. Dette fungere efter min mening rigtig godt og virker ikke så hårdt for maven. Jeg har problemer med at få indtaget nok energi i depoter undervejs i et løb og valgte derfor også vesten

Løbsdagen

Da det endelig kom til løbsdagen den 25. februar 2017 havde jeg forberedt mig rimeligt.
Jeg havde valgt at lave proteinpandekager til aftensmad dagen før så jeg også havde noget til morgenmaden på vej til Thy.
Turen gik mod Klitmøller kl 06 og vejret var godt og undervejs så jeg så solen stige op på denne kolde forårsmorgen.

thy2

Da jeg ankom til Klitmøller var der ankommet flere løbere og jeg gik ned og fik mit startnummer og gjorde mit udstyr klar. Vejret var klart og koldt og jeg snakkede lidt med min kommende løbemakker Mogens på parkeringspladsen. Jeg havde mødt Mogens til et andet løb som vi begge deltog.

Busserne ankom og jeg fik udstyret på og fundet posen med energi til inden turen. Jeg havde medbragt pandekage, banan og chokolade som jeg kunne indtage inden starten.
Vi gik i bussen og kort efter kørte vi mod starten ved lodbjerg Fyr. Der var ivrig snak i bussen omkring løbet og de garvede løbere snakkede omkring hvad nye løbere kunne forvente sig af løbet. Da vi ankom til Lodbjerg fyr gik vi ud af bussen og fik gjort klar til starten.
Ventetiden virkede lang men vi fik racebreifing og fik at vide at der ikke var vand i år.
thy3

Kort efter gik starten og vi løb afsted. Vi kom til et sted hvor der plejede at være vand dette betød også at vi løb meget samlet. Jeg snakkede med Mogens og kilometerne gik hurtigt. Vi kom til Flere steder hvor der var vand sidste år. Det er tydeligt at der er mindre vand når man ser på billederne fra turen.

thy3

Det småregnede på turen men jeg havde fået på for meget tøj på alligevel efter et depot stoppede vi for at tage noget af. Jeg tog regnjakken af og puttede den i vesten inden vi løb videre. Naturen i Thy er storslået og det er fantastisk at løbe på de små stier og kigger ud over landskabet. Der var flere steder hvor der var vand, men dog ikke på stierne hvor vi skulle løbe.

thy5

En del af turen i Thy er også at man skal løbe i klitterne og på stranden. Det er rigtig hårdt at løbe i sandet og når man kommer stranden kan man rigtig se hvor barsk naturen. Det er også her at man bliver rigtig glad for sin regnjakke når det blæser godt på stranden. Vi var dog rigtig heldige med vinden og havde den i ryggen når vi løb på stranden, men kombineret med regnen var det stadig koldt.

thy6

Vi forsatte ufortrødent ud af de små stier, på stranden og i klitterne. Vi snakkede hele vejen hvilket hjælper rigtig meget når man løber. Kilometerne gik og vi nærmede os målet i klitmøller og regnen var tiltaget og vi var ved at være kolde. Målgang blev efter 5.16minutter og jeg var ganske godt tilfreds med at være kommet igennem uden skader og jeg havde en god dag på fødderne. Jeg sagde farvel til min løbemakker som jeg mødes med igen til Julsø Ultra.

Jeg var rigtig kold da jeg kom i mål og der gik ikke lang tid inden jeg fik skiftet tøjet og kørte hjemad.

Afslutning

Jeg havde den holdning før løbet at det vigtigste var at gennemfører løbet og jeg kiggede ikke på tiden undervejs. Jeg kunne muligvis have løbet hurtigere men valgte at dele dagen med en makker. Jeg fortyder ikke beslutningen og jeg havde en god dag på trods af tiden måske siger noget andet.

Senere på aftenen sad jeg med den fortjente måløl og funderede over dagen.

thy8

Jeg nød turen og naturen i Thy og fik lov til at se steder som jeg ikke ville se ellers. Det er ikke sidste gang jeg kommer til Thy for at løbe i den barske natur.

Siden jeg er begyndt at løbe længere ture er jeg blevet meget mere afklaret med mit løb og det vigtigste for mig er ikke tiden men oplevelserne undervejs.